Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

13 Εργαλεία για tricks στα social media

13 Εργαλεία για tricks στα social media

Καινούριες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να ξεπροβάλλουν συνεχώς. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Κυριολεκτικά! Υπάρχει για τα πάντα και μία πλατφόρμα, η οποία βοηθάει στην εύρεση του κατάλληλου κοινού και στην επίτευξη διαφορετικών στόχων. Υπάρχουν, όμως, πολλές εφαρμογές και εργαλεία που έχουν δημιουργηθεί για να κάνουν πιο εύκολη τη χρήση τους. Πάμε να εξερευνήσουμε, λοιπόν, πως μπορείς να αξιοποιήσεις διάφορα tricks στα social media.

Εφαρμογές για tricks στα social media

1. Εργαλεία social listening

Τα social listening tools είναι εξαιρετικά εργαλεία για να παρακολουθείς τις συζητήσεις που γίνονται γύρω από το brand σου. Πλατφόρμες όπως το Mention σε βοηθούν να παρακολουθείς όλα τα σχόλια και τις αναφορές που γίνονται γύρω από το προϊόν και το brand σου όπως επίσης και για τους ανταγωνιστές σου. Παράλληλα, είναι εύκολο να απαντήσεις σε αυτά τα σχόλια απευθείας μέσα από την εφαρμογή.

2. Εργαλεία αυτοματοποίησης και διαχείρισης

Η ενεργή παρουσία σου σε πολλά social media ταυτόχρονα είναι μία χρονοβόρα διαδικασία. Σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα πράγματα που τρέχουν καθημερινά, είναι δύσκολο να πρέπει να είσαι συνεχώς online και μάλιστα κυρίως τις ώρες που είναι ενεργό το κοινό σου και πρέπει να ανεβάσεις τα posts σου. Τη λύση σε αυτή την ανάγκη έρχονται να δώσουν οι εφαρμογές αυτοματοποίησης, οι οποίες σε βοηθάνε να προγραμματίσεις τα posts σου εκ των προτέρων. Τέτοια εργαλεία είναι το Buffer και το Later.

Παράλληλα, μέσα από το Hootsuite μπορείς να διαχειριστείς πολλαπλούς λογαριασμούς social media μέσα από ένα μόνο dashboard.

3. Εργαλεία social media analytics

Όπως όλες οι στρατηγικές marketing, έτσι και η στρατηγική σου στα social media χρειάζεται να μετριέται, ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα. Πλατφόρμες που προσφέρουν analytics είναι το SproutSocial, το Hubspot και τα Google Analytics.

Tip: χρησιμοποίησε UTM parameters για να παρακολουθείς την απόδοση του περιεχομένου και της καμπάνιας σου μέσα από τα Google Analytics. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κομμάτι κώδικα που μπαίνει στο τέλος του URL, ώστε να παρέχει δεδομένα σχετικά με το περιεχόμενο που ανεβάζεις.

4. IFTTT

Η πλατφόρμα IFTTT (If This, Then That) σου επιτρέπει να συνδέσεις όλα τα προφίλ σου στα social media και να δημιουργήσεις “κανόνες”, οι οποίοι πυροδοτούν συγκεκριμένες πράξεις όταν κάτι συμβαίνει. Για παράδειγμα, μπορείς να θέσεις ως “κανόνα” ότι κάθε φορά που αλλάζεις την εικόνα προφίλ σου στο Facebook θέλεις να αλλάζει αυτομάτως και σε όλους τους υπόλοιπους λογαριασμούς σου. Έτσι, σώζεις πολύτιμο χρόνο και χειροκίνητη δουλειά.

5. Chatbots

Η χρήση chatbots έχει αρχίσει να γίνεται όλο και συχνότερη για πολλούς λόγους. Η άμεση και αυτοματοποιημένη εξυπηρέτηση πελατών είναι φλέγον ζήτημα για πολλές εταιρείες. Υπάρχουν εφαρμογές όπως το ManyChat και το Chatbotize που σου επιτρέπουν να χτίσεις εύκολα το δικό σου chatbot σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησής σου.

6. Twitter Lists

Ένα εργαλείο που προσφέρει το ίδιο το Twitter! Η φύση της συγκεκριμένης πλατφόρμας κάνει δύσκολο το να μπορέσεις να συμβαδίσεις και να προλάβεις όλα τα νέα των λογαριασμών που ακολουθείς. Μην ξεχνάς ότι κάθε tweet έχει μέσο όρο ζωής 18 λεπτά.

Γι’ αυτό, μπορείς να δημιουργήσεις λίστες γύρω από συγκεκριμένα θέματα ή λογαριασμούς που σε ενδιαφέρουν. Με αυτόν τον τρόπο, θα βλέπεις συγκεντρωμένα όλα τα νέα χωρίς να χάνονται στη θάλασσα πληροφοριών στο feed σου.

7. Feedly

Ο χρυσός κανόνας για τα posts στα social media περιλαμβάνει, εκτός από το δικό σου περιεχόμενο, να μοιράζεσαι και σχετικό περιεχόμενο άλλων λογαριασμών, που νιώθεις ότι μπορεί να βοηθήσει το κοινό σου. Το να βρεις, όμως, αυτό το περιεχόμενο σε πολλά διαφορετικά μέρη απαιτεί πολύ χρόνο.

Το Feedly σου επιτρέπει να ακολουθήσεις τα αγαπημένα σου brands και να δημιουργήσεις λίστες. Έτσι, μπορείς να έχεις συγκεντρωμένο σε ένα μέρος όλο το περιεχόμενο που ανεβάζουν και να επιλέξεις γρήγορα τι θες να μοιραστείς με το κοινό σου.

13 Εργαλεία για tricks στα social media κινητό

8. Facebook Ads Library

Ένα υπέροχο εργαλείο που παρέχει το ίδιο το Facebook. Λόγω της πολιτικής διαφάνειας, μέσα από το Facebook Ads Library μπορεί ο καθένας να δει τι διαφημίσεις “τρέχει” οποιοδήποτε brand. Είναι εξαιρετικά πολύτιμο, καθώς μπορείς να δεις τι διαφημιστικό υλικό ανεβάζουν οι ανταγωνιστές σου ή και ακόμα να πάρεις ιδέες για μελλοντικές σου καμπάνιες.

9. Cloudup

Η πλατφόρμα Cloudup λύνει τα χέρια στο πρόβλημα μεταφοράς και αποθήκευσης μεγάλων αρχείων. Σου επιτρέπει να ανεβάσεις έως 1000 ξεχωριστά αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα. Και παρόλο που το Dropbox θα αποτελούσε την τέλεια εναλλακτική, το Cloudup σου δίνει τη δυνατότητα να μοιραστείς απευθείας τα αρχεία αυτά στα social media ή και μέσω email!

10. Spark AR Studio

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα ανήκει στο Facebook. Μέσα από αυτή μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου φίλτρα και εφέ (AR effects) για Instagram και Facebook stories αλλά και για το Messenger.

11. Giphy

Το ήξερες ότι μπορείς να ανεβάσεις τα δικά σου GIFs, ώστε να χρησιμοποιούνται στα stories? Αρχικά, πρέπει να δημιουργήσεις τα δικά σου GIFs. Έπειτα, πρέπει να τα ανεβάσεις στο Giphy και να βάλεις τα κατάλληλα tags με τα οποία θες να τα βρίσκουν. Ναι, είναι τόσο απλό!

12. AdEspresso

Το AdEspresso είναι μία πλατφόρμα που εξειδικεύεται στο A/B testing. Σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς Facebook, Instagram και Google Ads. Μπορείς να κάνεις Α/Β test σε διαφορετικά στοιχεία των διαφημίσεων, όπως η εικόνα και το κείμενο, μέχρι να δεις τι λειτουργεί καλύτερα έχοντας πρόσβαση σε όλα τα σημαντικά στατιστικά.

13. Photo και video editing apps

Παρόλο που το Adobe Photoshop και το Illustrator είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούν πολλοί content creators, υπάρχουν και πιο εύκολες στη χρήση εφαρμογές που δίνουν εξίσου θεαματικά αποτελέσματα. Γιατί για να ξεχωρίσεις χρειάζεσαι μοναδικό περιεχόμενο που να τραβάει την προσοχή.

Όσον αφορά το editing φωτογραφίας, τα apps Snapseed, Lightroom, Over και PicsArt προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες.

Σχετικά με το video editing, υπάρχουν εξίσου καλές εφαρμογές όπως το Inshot και το Quik. Επιπλέον, το LifeLapse είναι εξαιρετικό για δημιουργία stop motion videos και το Hyperlapse για δημιουργία slow και fast motion videos.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα εργαλεία για tricks στα social media. Ο κόσμος των social media είναι γεμάτος απεριόριστες δυνατότητες για πειραματισμό και δημιουργικότητα. Τι λες; Θα δοκιμάσεις κάποιο από αυτά τα tricks;

Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Διάβασε Περισσότερα